Izbor tuš kabine

Vaša stara tuš kabina je već dotrajala i vreme je da je zamenite novom, ili renovirate kupatilo, u svakom slučaju treba napraviti pametan izbor.
Prvenstveno se tuš kabina bira u zavisnosti od veličine kupatila i mesta koje ona zauzima u njemu.

Ona može biti u kompletu sa akrilnom ili metalnom tuš kadicom, ali se u zadnje vreme ljudi sve češće odlučuju da kabinu postave direktno na pod.

Za ovakav način postavljanja veoma je bitno uraditi dobro hidroizolaciju.Na tržištu ima razlićitih smesa za hidroizolaciju i mislim da su sva podjednako dobra. Najčešće će majstor koji vam radi dati preporuku za koji brend da se odlučite. Za odvod vode iz kabine,  najčešće se koristi kanalica, koja osim što omogućava dobar odvod vode daje  luksuzan  izgled tuš kabini.  Danas  postoji veliki izbor kanalica, od jednostavnih koje su povoljnije, do onih koje su obogaćene dizajnerskim rešenjima, samočišćenjem, itd ..čije su cene znatno više.

Takodje, u poslednje vreme veoma su tražene tzv. tuš stene ili walk in paravani.

Popularnost  stiču jer  izgledaju minimalistički pa zgodne su za mala kupatila jer ga čine  prostranijim.  Osim toga, ulazak i izlazak je jednostavan, bez otvaranja i zatvaranja vrata. Održavanje je mnogo jednostavnije, jer nema puno okova i nedostupnih površina poput žljebova na lajsni . Idealne su za sve veličine kupatila i veoma su funkcionalne i moderne. Vašem kupatilu će dati moderan  i svež izgled.

Takodje, občne tuš kabine  ne gube na popularnosti. Mogu se naći u različitim dimenzijama, od polukružnih do pravougaonih.U kompletu sa poludubokom ili plitkom kadicom. Proizvodjači se trude da svojom cenom i dizajnom privuku kupce.

Debljine stakla mogu biti od 4 do 8mm i to naviše utiče na cenu proizvoda.
Sama površina stakla može biti providna i mat. U poslednje vreme možete kupiti kabinu sa nano premazom. Kod ovih kabina se manje zadržava kamenac, pa je mnogo lakše održavanje iste.