Malo kupatilo

Imate mali stan ili garsonjeru, a kupatilo, uh…minijaturno. Kako najbolje iskoristiti prostor večito je pitanje za dizajnere. Pokušaćemo da vam damo par saveta kako da najbolje iskoristite prostor, a da pri tome kuatilo izgleda vceće nego što jeste.

Podne pločice
Koristite iste pločice koje su i u prostoru ispred kupatila i  u kupatilu, tako da nema prelaza niti praga izmedju ove dve prostorije . Na taj način ćete vizuelno produbiti prostor.

Klizna vrata

Napravite klizna vrata za ulaz u kupatilo. Sprečićete gubitak prostora pri ulasku i izlasku u kupatilo. Možete ih moža ofarbati nekom živom bojom ili ostaviti u prirodnoj boji drveta, sve u zavisnosti od stila celog životnog prostora.

Izaberite veliko ogledalo

Veliko ogledalo će vizuelno povećati vaše malo kupatilo. Možete ga staviti iznad lavaboa u širinu koliko god imate prostora. Takodje, možete postaviti i dva elipsasta ogledala jedno pored drugog, takodje iznad lavaboa. Duža polica ispod ogledala na koju ćete postaviti sitnice poput krema, tufera, četkica za zube, pribora za brijanje, daće vašem kupatilu poseban utisak . Svetlost treba diskretno da se odbija od ogledala. Lampa može biti iznad njega. Tako ćete dobiti utisak da je kupatilo veće.

Nemojte blokirati prozor

Ako na tom mestu treba da bude tuš kabina, najbolje je da bude od prozirnog kaljenog stakla, kako bi svetlost mogla da dopre do svih delova prostorije i samim tim izgledaće da je kupatilo veće.

Zavesa za tuš

Zavese su veoma praktično i jeftino rešenje. Izbor dezena je veoma veliki. Možete da izaberete zavesu koja podseća na draperiju koju možete prikačiti sa jedne strane nekom vrpcom ili kanapom. Na taj način vizuelno pravite dodatni prostor u vidu još jednog dela u kupatilu.

Ovo su neki od saveta za mala kupatila. U daljim tekstovima ćemo se još baviti ovom temom, u skladu sa imenom našeg sajta.

Nadamo se da će vam neki od ovih predloga pomoći da maksimalno iskoristite prostor.