Kupatilski nameštaj

Novi kupatilksi nameštaj vašem starom kupatilu može dati potpuno novi izgled.

Na tržištu postoji veliki izbor modela, boja i stilova izradjenih od različitih materijala u više cenovnih kategorija.

Ukoliko želite da vaše kupatilo ostavi upečatljiv utisak, možete eksperimentisati sa bojama koje će biti u kontrastu sa pločicama. Pri tome vodite računa da nameštaj mnogo ne odstupa od stila ostalih elemenata u kupatilu.

Važno je da materijal od koga je nameštaj naprevljen bude kvalitetan. To podrazumeva da je korpus izradjen od medijapana.Ukoliko je izrada od iverice, postoji mogućnost da nameštaj brzo propadne ( nabubri) zbog velikog prisustva vlage u kupatilu.

Novi trendovi predlažu čak i kombinaciju materijala kao što su metal, drvo, staklo, kanap…Jedan od takvih prikazan je na slici.

Tipovi kupatilskog nameštaja:

Konzolni  ormarić sa lavaboom

Ovaj tip ormarića kači se na zid i sve je popularniji. Može biti sa fiokom ili vratancima. Lavabo može biti nadgradni ili ugradni. Na tržištu se mogu naći ormarići koji su veoma malih dimenzija, pa su zgodni za malo kupatilo.

Stojeći ormarić sa lavaboom

Ovo je uglavnom klasičan model sa nogicama. Radi se u više dimenzija, ali je pogodniji od konzolnog kada su u pitanju veće dimenzije.

Ormarić sa ogledalom

Kači se iznad lavaboa i treba da prati dimenziju donjeg elementa.  Često modeli imaju i osvetljenje i prekidač za struju. Može biti sa policama ili vratancima. Praktičan je jer se može odložiti dosta sitnica koje su u svakodnevnoj upotrebi.

Verikale i komode

Veoma su praktični i zauzimaju malo prostora. U njh možete smestiti peškire kao i hemijska sredstva za održavanje kupatila. Neki modeli poseduju i korpu za veš, tako da mogu uštedeti dosta prostora.

Vertikale se mogu naći, pored stojećih i konzolne. One deluju inovativno i mogu kupatilu u kombinaciji sa konzolnim ormarićem dati moderan izgled.

Za koji kog model da se odlučite,  nećete pogrešiti, jer osim toga što ćete mnoge hemikalije i sitnice skloniti , oplemićete prostor i učiniti ga lepšim.