Sajam keramike u Bolonji – iskustva i trendovi

Sajam keramike u Bolonji

Najveći svetski sajam keramike, pločica, i opreme za kupatilo, ove jeseni je održan u Bolonji. Preko 1000 izlagača iz 32 zemlje je izložio svoje nove kolekcije. Prikazani su novi trendovi kao i  redizajnirani stari  koji podsećaju na neka lepa prošla vremena. Posebno se ističe povratak plave boje , metalik trend i neutral.

Sajam keramike u Bolonji CRSAIE

Povratak plave:

Nakon dužeg perioda minimalizma i neutralnih boja, plava se ponovo vraća. Od svetlo plave do mramorne sada definišu prostor na poseban način. Potpuno je u skladu sa opštim trendovima i podseća na 70-te.  Kombinacijom nijansi plave i geometrijskih oblika, daju mogućnost kombinovanja na različite načine.

Metalik:

Metalik pločice se izdvajaju kao jedan od dominantnih trendova. Mogu predstavljati cement zamenjen oksidiranim metalom u više različitih boja, ili neutralnih boja koje su ukrašene metalnim profilima ili bronzanim trakama.

keramičke pločice

Neutralni tonovi:

Neutralne boje su i dalje u trendu.Njihov dizajn podseća  na šetnju po primorju ili pejzaže proleća, gde se zelena, plava, terakota i bež savršeno kombinuju.

keramičke pločice podne

Pločice – formati:

Pored onih izuzetno velikih formata pločica, mogao se primetiti i povratak malih, poput 20 x20 cm ili 20 x 10 cm.